Milioni pacijenata širom sveta uživaju u svetlijem, mlađem osmehu zahvaljujući tretmanu beljenja zuba. Postoje dva tipa beljenja zuba: U ordinaciji, koji se izvodi od strane stomatologa i kućno beljenje, kada naši pacijenti dobiju individualno izrađene trejeve i komplet gelova za beljenje koje se u dogovoru sa stomatologom koriste kod kuće.

U stomatološkoj ordinaciji Batiko se uzima otisak Vaše gornje i donje vilice na osnovu kog se izradi kalup (trej) koji Vam se istog dana zajedno sa gelom i detaljnim pisanim uputstvima za korišćenje predaje na kućno korišćenje.

Pacijent nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji veoma lako sam izbeljuje svoje zube, noseći aplikacioni trej napunjen gelom tokom noći ili dana dolazeći na povremene kontrole kod stomatologa.

trej

pranje zuba dr nikola djordjevic

TRI NEDELJE PRE NEGO ŠTO POČNETE TERAPIJU BELJENJA ZUBA: Perite zube dva puta dnevno sa desenzitivnom pastom koja sadrži natrijum-nitrat i fluoride koji umanjuju osetljivost zuba tokom izbeljivanja. Budite sigurni da je svaka posekotina ili povreda desni izlečena.

Operite i očistite koncem Vaše zube pre nego što postavite folije za beljenje zuba.

Koristite tanku liniju gela ili kap za svako mesto za zub u foliji. Gel se u folije se postavlja tako da se prvo popune rezervoari sa vestibularne strane (spoljna ,vidljiva strana zuba).

trej dr nikola djordjevic

2_custom-tray-patient-instructions

Folija se postavi na odgovarajući zubni luk i nežno pritisne sa svih strana da se gel rasporedi.

trej beljenje dr nikola djordjevic

trej beljenje dr nikola djordjevic

Očistite gel koji je eventualno izašao iz folije i došao u dodir sa desnima sa prstom ili suvom četkicom za zube.

trej beljenje dr nikola djordjevic

trej beljenje dr nikola djordjevic

U zavisnosti od koncentracije gela za beljenje zuba za koju se odlučite nakon konsultacija sa stomatologom, trej se može nositi u različitim vremenskim intervalima:

       10%: 8–10 sati ili tokom spavanja noću

       15%: 4–6 sati

       20%: 2–4 sati

       35%: 30 minuta

Nakon predviđenog vremena, skinite trej, operite ga četkicom sa mekim vlaknima i hladnom vodom, pažljivo osušite i odložite do sledećeg korišćenja u zaštitnu kutiju.

Isperite usta posle skidanja folije i operati preostali gel sa zuba četkicom sa mekim vlaknima i pastom sa fluordima.

trej beljenje dr nikola djordjevic

Dodatna uputstva:

1. Maksimalni rezultati beljenja se postižu ako se preparat koristi 14 noći.

2. Izbegavajte citrusno voće i ostalu kiselu hranu dok traje proces beljenja zuba. Oni će doprineti osetljivosti jer povećavaju kiselost Vaše pljuvačke što može dovesti do oštećenja spoljašnje površine zuba ili usporiti proces izbeljivanja zuba.

3. Za vreme terapije izbegavajte pušenje, kafu, tamna pića (Coca-cola) i crvena i crna vina jer mogu dovesti do prebojavanja Vaših zuba. Trebalo bi da izbegavate obojena pića kao što su kafa, čaj, Coca-cola nekoliko dana posle terapije, zato što u tom period zubi brže upijaju prebojenost. Pokušajte da koristite slamčicu.

4. Delu zuba oko desni će verovatno trebati malo duže da pobeli nego samoj ivici zuba i ostaće malo tamniji.

5. Ako je potrebno ponovno možete ponoviti proces beljenja zuba posle 3-6 meseci, tako što ćete na isti način upotrebiti gel i foliju, ali 2-3 sata 2-3 puta.

6. Obavezno svakoga dana perite zube i čistite ih koncem.

7. Redovno čišćenje kamenca će pomoći da Vaši zubi ostanu beli, održavanje desni zdravim, smanjiće prebojavanje zuba na minimum i odrediće potrebu za ponovnim beljenjem.

8. Nemojte koristit bilo koje druge proizvode za beljenje zuba dok traje ova terapija.

9. Čuvajte van domašaja dece. Čuvajte na mestu gde nema direktnog kontakta sa Suncem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − four =