Mere sprečavanja nastanka i ranog otkrivanja karijesa, ortodontskih anomalija, parodontnih bolesti i očuvanje zdravlja usne šupljine.

Roditelji i deco, dobrodošli u stomatološku ordinaciju Batiko! Radujemo se Vašem dolasku i dolasku Vaših mališana. Trudimo se da svaka dečija poseta bude zabavna i kompletno njima podređena, jer verujemo da bezbolna i brza intervencija stvara uslove za oslobađanje dece od straha od stomatologa tokom odrastanja.

Mame i Tate, počnite rano.

Odmah po rođenju deteta započnite sa higijenom usne duplje Vašeg deteta. Nakon svakog dojenja nežno obrišite bebine desni sa vlažnom gazom ili krpicom. Neka Vam ovo pređe u rutinu i pomozite Vašem detetu da razvije život sa zdravim i održivim oralnim navikama.

Povedite Vaše dete kod stomatologa čim se pojavi prvi zubić ili oko prvog rođendana. Na ovaj način, jednim kratkim kontrolnim pregledom uvećavamo šanse za prevenciju stomatoloških problema.

Jutarnji termini su najbolji za prvu posetu deteta. Nakon dugog i mirnog noćnog sna, Vaše dete je odmornije i mnogo kooperativnije ujutru. Takođe, jutarnji termini se neće preklapati sa ishranom ili dremkom Vašeg mališana.

Deca koja budu uživala u prvoj poseti stomatologu imaju perspektivu za zdravijim životom, navikama i oralnom zdravlju.

Kako protiče prva poseta Vašeg deteta kod stomatologa?
Kako pripremiti Vaše dete na prvi odlazak kod stomatologa?
Kako brinuti o oralnom zdravlju Vaše bebe?
Kada početi sa pranjem zuba deteta?
Da li je neophodno koristiti pastu sa fluoridima i u kojoj količini?
Kako da znam da mom detetu niču zubi? Šta mogu da uradim da mu olakšam diskomfort?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =